Partiskifte er blevet mere almindeligt

3. december 2013 Politik

Selvom Venstre har arbejdet hårdt på at få Konservative, Slesvigsk Parti og senest Fælleslisten til at skifte side efter konstitueringen, så har flertalsgruppen stået fast sammen. Eneste krusning i det politiske billede er Lars Dyhrs exit fra det politiske liv.

Brudte aftaler og medlemmer, der skifter parti er eller ret almindeligt i byråd. I Sønderborg er det Anita Kjøng-Rasmussen og Karen Damm, der sagde farvel til Fælleslisten og blev løsgængere, mens Jesper Rosanes forlod de Konservative og trådte over til de liberale i Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karen Damm kunne ikke arbejde med de ting, hun brænder for, så hun gik ud af Fælleslisten.

Karen Damm kunne ikke arbejde med de ting, hun brænder for, så hun gik ud af Fælleslisten.

I løbet af denne valgperiode i byrådene har 174 kandidater på landsplan skiftet parti. Men ifølge Jon Kiellberg kan det antal sagtens blive højere i næste valgperiode, som begynder ved årsskiftet, når de nyvalgte byråd indtager rådhusene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mindre loyalitet

– Den loyale partisoldat er ikke død, men måske uddøende især blandt de unge. Det er ikke givet, at man er medlem af samme parti fra vugge til grav længere, siger han. Partiskifte kan også handle om udsigten til gode poster.

Jesper Rosanes skifte til Venstre kan have sendt ham helt ud af Byrådet.

Jesper Rosanes skifte til Venstre kan have sendt ham helt ud af Byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilbage står vælgerne med en lang næse, hvis deres kandidat skifter partifarve efter valget, og flere partihoppere kan øge politikerleden og mindske tillid til politikernes troværdighed.

– Nogle vælgere vil føle sig skuffede og tænke, at det er ligegyldigt, hvem man stemmer på. Selvom mange stemmer personligt ved kommunalvalget, så står der jo stadig et partinavn bag ved personen, siger Jon Kiellberg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...