Politik: SDU må ikke have en filial i Flensborg

16. juni 2014 Politik

Nu sætter den danske uddannelses- og forskningsminister, Sofie Carsten Nielsen, igen regionens skolefolk på overarbejde. Denne gang er det ledelserne på universitetet i Flensborg og Syddansk Universitet (SDU), der klør sig i håret og lægger hjernerne i blød for at finde en løsning, der er til at leve med.alsion2

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Flensborg Avis.

Kravet fra dansk side er klart: Et dansk universitet må ikke længere drive en »filial« i udlandet og undervise de studerende, som befandt de sig rent fysisk på dansk grund.

Undervisning i Sønderborg

Netop sådan en konstruktion har SDU i samarbejde med Flensborgs universitet omkring de grænseoverskridende studier ved International Institute of Management. Helt konkret betyder det, at små 400 unge, der hidtil har læst ved SDU i Flensborg, nu skal bevæge sig over grænsen til Sønderborg for at få undervisning.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Så vi arbejder på at finde løsningsmodeller, ikke mindst omkring transporten mellem de to byer, for ordningen træder i kraft fra efterårssemesteret, siger pressetalskvinden fra universitetet i Flensborg, Kathrin Fischer.

Hun regner ikke med, at det vil give skår i det grænseoverskridende samarbejde.

Ændringerne fra dansk side skyldes, at danske skatteydere rent faktisk betalte for undervisningen af studerende i udlandet, og det var Danmark ikke interesseret i.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 112, Gråsten

To natteture for Brand og Redning

18. maj 2021 112

Natten til tirsdag måtte brandvæsnet ud på to ture – og den første var til Imerco i Gråsten, hvor der var gang i brandalarmen ved midnatstid. “Vi var indenfor og kigge os omkring, men der var intet galt”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. Klokken 00:24 kom der gang i den automatiske […]

Læs mere...