Politik: SDU må ikke have en filial i Flensborg

16. juni 2014 Politik

Nu sætter den danske uddannelses- og forskningsminister, Sofie Carsten Nielsen, igen regionens skolefolk på overarbejde. Denne gang er det ledelserne på universitetet i Flensborg og Syddansk Universitet (SDU), der klør sig i håret og lægger hjernerne i blød for at finde en løsning, der er til at leve med.alsion2

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Flensborg Avis.

Kravet fra dansk side er klart: Et dansk universitet må ikke længere drive en »filial« i udlandet og undervise de studerende, som befandt de sig rent fysisk på dansk grund.

Undervisning i Sønderborg

Netop sådan en konstruktion har SDU i samarbejde med Flensborgs universitet omkring de grænseoverskridende studier ved International Institute of Management. Helt konkret betyder det, at små 400 unge, der hidtil har læst ved SDU i Flensborg, nu skal bevæge sig over grænsen til Sønderborg for at få undervisning.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Så vi arbejder på at finde løsningsmodeller, ikke mindst omkring transporten mellem de to byer, for ordningen træder i kraft fra efterårssemesteret, siger pressetalskvinden fra universitetet i Flensborg, Kathrin Fischer.

Hun regner ikke med, at det vil give skår i det grænseoverskridende samarbejde.

Ændringerne fra dansk side skyldes, at danske skatteydere rent faktisk betalte for undervisningen af studerende i udlandet, og det var Danmark ikke interesseret i.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...