Politisk hjemløse lærere mødte partierne

5. november 2013 Uncategorized

Efter den såkaldt røde regerings indgreb i overenskomsten føler lærerne sig politisk hjemløse – og for at finde ud af, hvordan de folkevalgte ser på fremtiden i folkeskolen, havde lærerne inviteret partierne til en debat om fremtiden.

– Hvis i føler jer politisk hjemløse, så kom med i Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har højt til loftet, siger Tage Petersen, der er formand for Børn- og Uddannelse og dermed ansvarlig for skolerne i Sønderborg. Han opfordrer til et samarbejde, hvor reformen og Fremtidens skole rulles ud.

– Vi skal se på mulighederne, siger han.IMG_3167

Kæmpede imod KL

– Inden lockouten skrev jeg til KL, at de skulle arbejde ihærdigt for at nå en forhandlingsløsning, siger borgmester Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men hendes ord fik slet ikke betydning. Mange mener, at der var tale om et aftalt spil mellem regeringen og KL.

– I Sønderborg var vi langt med Fremtidens skole, og nu må vi finde fælles fodslag, siger hun.

Hvorfor er i med i jeres partier?

Fra salen blev der langet ud efter de to røde politikere, Jørgen Jørgensen, SF og Erik Lauritzen, Socialdemokraterne.

– Hvorfor er i med i jeres partier endnu.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begge partier har en ældgammel ideologi, der bygger på fagbevægelen og både SF og Socialdemokraterne var med til at tromle lærernes fagforening, lyder det fra salen.

– Jeg er ansat på Statsskolen og blev selv ramt af Statsangrebet, siger Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller, at han har sagt, at det var det og at han ser fremad og det opfordrer han lærerne til også at gøre.

Mangler tid

– Når en lærer skal have for eksempel en autist i klassen, så skal der virkeligt meget forberedelse til, inden undervisningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I timerne skal der observeres og bagefter skal der skrives rapporter. Hvor finder vi tiden til det, spørger en bekymret lærer?

– I kan sådan set bare læne jer tilbage, fordi det er inspektørens ansvar at tilrettelægge og fordele opgaverne, siger Jørgen Jørgensen.

Sven Jensen fra Slesvigsk Parti regnede hurtigt ud, at når lærerne skal undervise mere og også kunne være der for børn med særlige behov, så betyder det flere ansatte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og der er afsat penge i budgettet til skolerne ligesom Byrådet venter, der følger nogle penge med i hælene på folkeskolereformen.

Der har været mange forslag om, hvem der skal ind og hjælpe lærerne i fremtiden, hvor børnene skal være i skole hele dagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De blev alle vendt på tirsdagens debatmøde, hvor politikerne fik samlet nogle indtryk om, hvad det er, de kommunale skolelærere bekymrer sig om.

Se billeder fra Dybbølskolen: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.462985567155129.1073741944.271358109651210&type=1

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...