Politisk hjemløse lærere mødte partierne

Arkivfoto
Arkivfoto
5. november 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Efter den såkaldt røde regerings indgreb i overenskomsten føler lærerne sig politisk hjemløse – og for at finde ud af, hvordan de folkevalgte ser på fremtiden i folkeskolen, havde lærerne inviteret partierne til en debat om fremtiden.

– Hvis i føler jer politisk hjemløse, så kom med i Venstre. Vi har højt til loftet, siger Tage Petersen, der er formand for Børn- og Uddannelse og dermed ansvarlig for skolerne i Sønderborg. Han opfordrer til et samarbejde, hvor reformen og Fremtidens skole rulles ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi skal se på mulighederne, siger han.

Kæmpede imod KL

– Inden lockouten skrev jeg til KL, at de skulle arbejde ihærdigt for at nå en forhandlingsløsning, siger borgmester Aase Nyegaard. Men hendes ord fik slet ikke betydning. Mange mener, at der var tale om et aftalt spil mellem regeringen og KL.

– I Sønderborg var vi langt med Fremtidens skole, og nu må vi finde fælles fodslag, siger hun.

Hvorfor er i med i jeres partier?

Fra salen blev der langet ud efter de to røde politikere, Jørgen Jørgensen, SF og Erik Lauritzen, Socialdemokraterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvorfor er i med i jeres partier endnu. Begge partier har en ældgammel ideologi, der bygger på fagbevægelen og både SF og Socialdemokraterne var med til at tromle lærernes fagforening, lyder det fra salen.

– Jeg er ansat på Statsskolen og blev selv ramt af Statsangrebet, siger Jørgensen. Han fortæller, at han har sagt, at det var det og at han ser fremad og det opfordrer han lærerne til også at gøre.

Mangler tid

– Når en lærer skal have for eksempel en autist i klassen, så skal der virkeligt meget forberedelse til, inden undervisningen. I timerne skal der observeres og bagefter skal der skrives rapporter. Hvor finder vi tiden til det, spørger en bekymret lærer?

Artiklen fortsætter under annoncen

– I kan sådan set bare læne jer tilbage, fordi det er inspektørens ansvar at tilrettelægge og fordele opgaverne, siger Jørgen Jørgensen.

Sven Jensen fra Slesvigsk Parti regnede hurtigt ud, at når lærerne skal undervise mere og også kunne være der for børn med særlige behov, så betyder det flere ansatte. Og der er afsat penge i budgettet til skolerne ligesom Byrådet venter, der følger nogle penge med i hælene på folkeskolereformen.

Der har været mange forslag om, hvem der skal ind og hjælpe lærerne i fremtiden, hvor børnene skal være i skole hele dagen. De blev alle vendt på tirsdagens debatmøde, hvor politikerne fik samlet nogle indtryk om, hvad det er, de kommunale skolelærere bekymrer sig om.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se billeder fra Dybbølskolen: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.462985567155129.1073741944.271358109651210&type=1

 

 

26. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Grønt lys fra Sønderborg Varme til sammenlægning med Broager Fjernvarme

26. april 2024 Erhverv

Billigere fjernvarme til forbrugerne og bedre muligheder for at skabe et grønt fjernvarmenet. Det er et par af gevinsterne ved at sammenlægge Broager Fjernvarmeselskab A.m.b.a. og Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a, og bestyrelserne i begge selskaber har netop fået solid opbakning til at fortsætte drøftelserne om sammenlægning. Siden november har Broager Fjernvarmeselskab A.m.b.a. og Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a […]

Læs mere...