– Sats på et splitflag til Sønderborg Slot

14. juli 2014 Uncategorized

Sønderborg har ikke længere en kaserne, sygeplejeskolen er flytteklar og selve sygehuset er også noget reduceret.

– I skal prøve at få lidt kongeligt lys ind over Sønderborg. Og jeg synes, at i skal tage fat i Prinsgemalen og flage med hans splitflag på slottet, så der kan tænkes lidt i retning af Kongen vender tilbage, siger Mogens Jensen fra talerstolen ved Herrefrokosten. Forslaget krydres med en flot parodi på Prins Henrik.

Mogens Jensen krydrede sine tale med parodier og sange.

Mogens Jensen krydrede sine tale med parodier og sange.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Handels- og Udviklingsminister Mogens Jensen sådan lige ryster ideen med flaget ud af ærmet, så er det fordi, han ikke forstår, vi ikke blev Kulturhovedstad.

– Forklaringen, på Sønderborg ikke vandt, den er, at det var endnu en ting, som EU ikke har forstand på, siger han. han undrer sig over, at man i delegationen fra EU ikke har tænkt over, hvad Aarhus egentlig har bidraget med til hele landet.

– Aarhus har givet os Finn Nørbygaard og så sangeren Thomas Helmig, der har musikverdenens mest elendige versefødder, hvilket Leif Maibom nok vil gi’ mig ret i, siger ministeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kender Sønderborg

Mogens Jensen kommer fra Mors, som ligger et pænt stykke væk fra Sønderborg. Men han har besøgt byen flere gange.

– I min skoletid har jeg været på lejr, hvor vi så Sønderborg Slot og Solo. Faktisk gjorde vi det hele to gange. I min ungdom tog vi busture hertil og styrede direkte ombord på spritbådene, siger han. Her slog han så over i sangen om Æ Spritter.

Hvad med Aabenraa?

Ministeren kender sagen med Sygeplejeskolen og er derfor klar over, at den blev snuppet af naboen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vær glad for jeres store Ringriderfest. Den kan de ikke tage. Og i har revyen, siger Mogens Jensen. Han fortæller, at de nu også har en helt speciel revy i Aabenraa.

– Den spiller de i byrådet og det koster ikke det mindste at opleve den, siger han.

Aabenraa er også tynget af krisen. Men det er ikke længe siden, at der blev fundet gas i undergrunden. Derfor drømte borgmesteren om en sand guldregn ned over byen.

– Det var en glad borgmester, der ringede til mig og fortalte, de havde fundet gas, siger Mogens Jensen. Hans ministerium havde faktisk overvejet at sende Danida til Aabenraa, men pludselig tegnede alting bedre.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men så viste det sig, at være lattergas, der ligger i undergrunden. Men så kan de jo more sig med det for en tid, siger Mogens Jensen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Erhverv, Sønderborg

Hjælp Iver Daabeck med at forebygge madspild – pluk selv majs på markerne

25. september 2021 Erhverv

Iver Daabeck har to marker med sukkermajs tæt ved Sønderborg. Den ene ligger lige til højre, når man kører af Alssundbroen. Den anden ligger ved samkørselspladsen på Sundeved-siden, hvor der også står en salgsbod med kartofler, majs og halloweengræskar. “Jeg har det problem, at ALDI og Salling Group påstår, de ikke kan sælge majs mere […]

Læs mere...