SF: Der er brug for en ældregaranti

30. august 2018 Politik

De syd- og sønderjyske kommuner vil opleve stigende udgifter på ældre på omkring tyve procent frem mod 2024. Folketingskandidat Karina Lorentzen mener, der er behov for en ældregaranti.

 Tre ud af fire danskere tvivler på, at den offentlige ældrepleje er god nok til at sikre en værdig ældrepleje, når de bliver gamle. Derfor vil SF indføre en ældregaranti, som sikre, at pengene følger det stigende antal ældre.

“Hvis man ser på tallene for de syd- og Sønderjyske kommuner, vil samtlige kommuner bliver udfordret af stigende udgifter til ældre på omkring 20 procent. Det skyldes blandt andet, at der bliver langt flere ældre, og hvis ikke kommunerne får flere penge, vil det tvinge politikerne til at skære ned. Det er ikke rimeligt overfor de ældre”, siger SF’s folketingskandidat Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

I Sønderborg ventes udgifterne til ældreområdet at stige med 16 procent.

SFs ældreordfører og kommunalordfører Kirsten Normann Andersen, peger på at antallet af ældre stiger, og i nogle kommuner stiger antallet voldsomt meget mere end i andre. Hun siger:

“Men pengene følger ikke med, og samtidig straffer Staten kommunerne økonomisk, hvis de ikke holder budgetterne. Resultatet er, at de underbudgetterer, så den lokale ældrepleje bliver endnu hårdere presset. Det holder ikke”.

Artiklen fortsætter under annoncen

SF vil lave en ældregaranti, hvor de penge, der afsættes på finansloven til ældrepleje følger befolkningsudviklingen i de enkelte kommuner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...