SF: Der er brug for en ældregaranti

30. august 2018 Politik

De syd- og sønderjyske kommuner vil opleve stigende udgifter på ældre på omkring tyve procent frem mod 2024. Folketingskandidat Karina Lorentzen mener, der er behov for en ældregaranti.

 Tre ud af fire danskere tvivler på, at den offentlige ældrepleje er god nok til at sikre en værdig ældrepleje, når de bliver gamle. Derfor vil SF indføre en ældregaranti, som sikre, at pengene følger det stigende antal ældre.

“Hvis man ser på tallene for de syd- og Sønderjyske kommuner, vil samtlige kommuner bliver udfordret af stigende udgifter til ældre på omkring 20 procent. Det skyldes blandt andet, at der bliver langt flere ældre, og hvis ikke kommunerne får flere penge, vil det tvinge politikerne til at skære ned. Det er ikke rimeligt overfor de ældre”, siger SF’s folketingskandidat Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg ventes udgifterne til ældreområdet at stige med 16 procent.

SFs ældreordfører og kommunalordfører Kirsten Normann Andersen, peger på at antallet af ældre stiger, og i nogle kommuner stiger antallet voldsomt meget mere end i andre. Hun siger:

“Men pengene følger ikke med, og samtidig straffer Staten kommunerne økonomisk, hvis de ikke holder budgetterne. Resultatet er, at de underbudgetterer, så den lokale ældrepleje bliver endnu hårdere presset. Det holder ikke”.

Artiklen fortsætter under annoncen

SF vil lave en ældregaranti, hvor de penge, der afsættes på finansloven til ældrepleje følger befolkningsudviklingen i de enkelte kommuner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Helge Thiesen stopper efter flere end 30 år som havneassistent

3. februar 2023 Erhverv

Fredag bliver en arbejdsdag, som havneassistent Helge Thiesen altid vil huske. Det er nemlig den sidste af rigtig mange dage, hvor han troligt er mødt op ved havnen i Sønderborg. “Jeg begyndte i 1990 og nu vil jeg på efterløn”, siger Helge Thiesen til SønderborgNYT. Havnefoged Anders Husted fortalte torsdag til SønderborgNYT, at han har […]

Læs mere...