Socialdemokratiske Jesper Smaling slår et slag for billige ungdomsbuskort

13. december 2022 Politik

Sønderborg er arealmæssigt en stor kommune, ungdomsuddannelser og mange af de kulturelle tilbud herunder ungdomskulturhuset Mejeriet er placeret i Sønderborg.

“Vi ønsker at alle unge, uanset økonomisk baggrund og bopæl har mulighed for at uddanne sig og tage del i de tilbud. Derfor har vi siden 2014 givet tilskud til ungdomskortet”, siger Jesper Smaling fra Socialdemokratiet.

“Et flertal bestående af Slesvigsk Parti og Venstre har på dagens møde Teknik-, By- og Boligudvalget valgt fuldstændig at afskaffe tilskuddet til ungdomskortet. Det betyder i praksis, at egenbetalingen på et ungdomskort stiger fra 50 til 395 kroner om måneden. Det mener vi i Socialdemokratiet er en helt forkert beslutning, som strider imod vores visioner om at være en stærk ungdomskommune”, siger Jesper Smaling til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det undrer ham samtidig, at flertallet ønsker at påføre børnefamilierne og de unge denne betragtelige merudgift i en tid hvor inflationen er historisk høj.

“Vores undring bliver ikke mindre af at flertallet foretrækker at bevare en gratis sommerbus for sejlende turister på Nordals. Det må konstateres at vi på det punkt prioriterer helt forskelligt”. siger Jesper Smaling, som er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Socialdemokratiets medlem af Teknik-, By- og Boligudvalgetudvalget fremlagde på mødet tirsdag morgen et fuldt finansieret alternativ til besparelsen. Forslag betød en justering i køreplanen for rute 223/224. Det kunne der ikke skabes flertal for.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg håber, at der frem mod den endelige beslutning i Byrådet 21. december kan findes et kompromis, der tilgodeser vores unge, og børnefamilierne”, siger Jesper Smaling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...