Sønderborg Kommune vil være mere erhvervsvenlig

15. april 2013 Politik

Ved næsten enhver lejlighed bruger borgmester Aase Nyegaard ordene: Vi skal have udvikling, vækst og arbejdspladser – og hun tvivler ikke det mindste på, at der skal starte flere små og mellemstore virksomheder indenfor kommunegrænsen.

Udfordringen er, hvordan politikerne kan komme erhvervslivet i møde, så drømmene om udvikling, vækst og arbejdspladser kan blive virkelige.

Byrådet ønsker at forbedre kommunens indsats overfor erhvervslivet og fik på erhvervskonferencen den 5. december sidste år 50 konkrete forslag til forbedringer. Forslagene er drøftet på et byrådsseminar i februar, og er inddelt i seks hovedområder. Der sættes nu en række aktiviteter i gang for at skabe et mere dynamisk og velfungerende samspil mellem kommune og erhvervsliv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Køreplan

Forvaltningen Teknik og Miljø udarbejder oplæg til to af hovedområderne – ”én indgang for erhvervslivet” og ”det gode værtskab”, som forelægges til politisk godkendelse. De to oplæg skal indeholde forslag til, hvordan områderne bedst implementeres i kommunen.

Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter udarbejder oplæg til hovedområdet ”Fokuseret erhvervsfremmestrategi”, som forelægges til politisk godkendelse. Oplægget udarbejdes i samarbejde med en ”Tænketank” bestående af erhvervsfolk.

Artiklen fortsætter under annoncen

UdviklingsRåd Sønderjylland koordinerer hovedområdet ”øget udlicitering målrettet SMV’ere” ved at klæde små og mellemstore virksomheder bedre på til at indgå i konsortiedannelser. Målet med indsatsen er, at de i fællesskab fremadrettet skal kunne byde på store kommunale og offentlige udbud. Opgaven løses i en fælles indsats mellem de fire sønderjyske kommuner.

Hovedområdet ”Fjern dækningsafgiften” indgår i byrådets budgetdrøftelser i efteråret, og hovedområdet ”Visionsproces i det nye byråd”, bliver en del af det nyvalgte byråds opstart-program i begyndelsen af 2014.

Skrevet af: Ole [email protected]
8. december 2023 Politik, Sønderborg

Ingen ved hvordan det politiske landskab ser ud når Stephan Kleinschmidt er ude

8. december 2023 Politik

SønderborgNYT har spurgt borgmester Erik Lauritzen og Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, hvordan de tror, at det vil ændre det politiske landskab, når Slesvigsk Parti ikke længere skal have Stephan Kleinschmidts navn på stemmesedlerne. Ved et seneste valg fik Stephan Kleinschmidt 2038 personlige stemmer – Kirsten Bachmann 139 personlige stemmer og Christel Leiendecker 136 […]

Læs mere...
>