Sønderborg Kommune vil være mere erhvervsvenlig

15. april 2013 Politik

Ved næsten enhver lejlighed bruger borgmester Aase Nyegaard ordene: Vi skal have udvikling, vækst og arbejdspladser – og hun tvivler ikke det mindste på, at der skal starte flere små og mellemstore virksomheder indenfor kommunegrænsen.

Udfordringen er, hvordan politikerne kan komme erhvervslivet i møde, så drømmene om udvikling, vækst og arbejdspladser kan blive virkelige.

Byrådet ønsker at forbedre kommunens indsats overfor erhvervslivet og fik på erhvervskonferencen den 5.

Artiklen fortsætter under annoncen

december sidste år 50 konkrete forslag til forbedringer. Forslagene er drøftet på et byrådsseminar i februar, og er inddelt i seks hovedområder. Der sættes nu en række aktiviteter i gang for at skabe et mere dynamisk og velfungerende samspil mellem kommune og erhvervsliv.

Køreplan

Forvaltningen Teknik og Miljø udarbejder oplæg til to af hovedområderne – ”én indgang for erhvervslivet” og ”det gode værtskab”, som forelægges til politisk godkendelse.

De to oplæg skal indeholde forslag til, hvordan områderne bedst implementeres i kommunen.

Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter udarbejder oplæg til hovedområdet ”Fokuseret erhvervsfremmestrategi”, som forelægges til politisk godkendelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Oplægget udarbejdes i samarbejde med en ”Tænketank” bestående af erhvervsfolk.

UdviklingsRåd Sønderjylland koordinerer hovedområdet ”øget udlicitering målrettet SMV’ere” ved at klæde små og mellemstore virksomheder bedre på til at indgå i konsortiedannelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet med indsatsen er, at de i fællesskab fremadrettet skal kunne byde på store kommunale og offentlige udbud. Opgaven løses i en fælles indsats mellem de fire sønderjyske kommuner.

Hovedområdet ”Fjern dækningsafgiften” indgår i byrådets budgetdrøftelser i efteråret, og hovedområdet ”Visionsproces i det nye byråd”, bliver en del af det nyvalgte byråds opstart-program i begyndelsen af 2014..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...