STU-området: Rystet over kommunens sagsbehandling

29. maj 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune har for tid tilbage tilbudt en ung, der har såkaldt særlige behov, en bolig på Skrænten i Sønderborg. Det eneste problem er, at boligen ikke er bygget. Den unge mand sagde alligevel ja tak til at flytte ind, selvom det er ret usikkert ikke at kende husleje og størrelse på de nye rammer.

Jørn Thrane er rystet over den sagsbehandling, der laves for meget svage unge.

– Alex’ sagsbehandlere har i månedsvis vidst, at han slutter sit skoleophold den 22. juni, men alligevel hjælper de ham ikke med en bolig, så hans fremgang fra skoleopholdet kan fortsættes uden stop og det er bare en af flere frustrerende ting i den sagsbehandling, der er omkring Alex, siger Jørn Thrane fra Foreningen Ligeværd, der hjælper og støtter mennesker med særlige behov. De unge modtager Særlig Tilrettelagt Undervisning, STU.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er netop kommet et brev, hvor der står, at kommunen afventer svar på, om han siger ja til at bo på Skrænten – og det er frustrerende, fordi drengen sagde ja til det tilbud for flere uger siden, siger Jørn Thrane. Han har orienteret de politikere, der har STU-eleverne indenfor deres område, men der er ikke rigtigt nogle fremskridt trods det, at Sønderborg har Danmarksrekord i klager på netop det område.

Bremser udviklingen

– For Alex er det sådan, at det allerbedste tilbud ikke eksisterer endnu og det gør det heller ikke, når han kommer tilbage fra skoleopholdet den 22. juni. Den bolig, han skal flytte ind i, bliver nemlig ikke færdig, siger Jørn Thrane. Alex’s nye sagsbehandler mener, at Alex så kan bruge ventetiden på aflastningshjemmet i Rendbjerg.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og det bremser den positive udvikling Alex er inde i og han bliver jo svært skuffet, når han ikke skal bo i den lejlighed, kommunen har lovet ham, siger Jørn Thrane. Han laster på ingen måde politikerne for de mange problemer, der er i sagerne med unge med særlige behov, men derimod sagsbehandlingen af de unges sager.

– Og faktisk har borgmester Aase Nyegaard garanteret mig, der vil være en bolig til Alex, når han er færdig med sit skoleophold, men et aflastningshjem er ikke en bolig, siger Jørn Thrane til Sønderborg Nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere har forvaltningen tilbudt unge med særlige behov en skolegang, der ikke stod på mulighedernes liste og nu tilbydes der så boliger, man ikke er færdige med at bygge.

Læs også:

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...