STU-området: Rystet over kommunens sagsbehandling

29. maj 2013 Uncategorized

Sønderborg Kommune har for tid tilbage tilbudt en ung, der har såkaldt særlige behov, en bolig på Skrænten i Sønderborg. Det eneste problem er, at boligen ikke er bygget. Den unge mand sagde alligevel ja tak til at flytte ind, selvom det er ret usikkert ikke at kende husleje og størrelse på de nye rammer.

Jørn Thrane er rystet over den sagsbehandling, der laves for meget svage unge.

– Alex’ sagsbehandlere har i månedsvis vidst, at han slutter sit skoleophold den 22. juni, men alligevel hjælper de ham ikke med en bolig, så hans fremgang fra skoleopholdet kan fortsættes uden stop og det er bare en af flere frustrerende ting i den sagsbehandling, der er omkring Alex, siger Jørn Thrane fra Foreningen Ligeværd, der hjælper og støtter mennesker med særlige behov. De unge modtager Særlig Tilrettelagt Undervisning, STU.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er netop kommet et brev, hvor der står, at kommunen afventer svar på, om han siger ja til at bo på Skrænten – og det er frustrerende, fordi drengen sagde ja til det tilbud for flere uger siden, siger Jørn Thrane. Han har orienteret de politikere, der har STU-eleverne indenfor deres område, men der er ikke rigtigt nogle fremskridt trods det, at Sønderborg har Danmarksrekord i klager på netop det område.

Bremser udviklingen

– For Alex er det sådan, at det allerbedste tilbud ikke eksisterer endnu og det gør det heller ikke, når han kommer tilbage fra skoleopholdet den 22. juni. Den bolig, han skal flytte ind i, bliver nemlig ikke færdig, siger Jørn Thrane. Alex’s nye sagsbehandler mener, at Alex så kan bruge ventetiden på aflastningshjemmet i Rendbjerg.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og det bremser den positive udvikling Alex er inde i og han bliver jo svært skuffet, når han ikke skal bo i den lejlighed, kommunen har lovet ham, siger Jørn Thrane. Han laster på ingen måde politikerne for de mange problemer, der er i sagerne med unge med særlige behov, men derimod sagsbehandlingen af de unges sager.

– Og faktisk har borgmester Aase Nyegaard garanteret mig, der vil være en bolig til Alex, når han er færdig med sit skoleophold, men et aflastningshjem er ikke en bolig, siger Jørn Thrane til Sønderborg Nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere har forvaltningen tilbudt unge med særlige behov en skolegang, der ikke stod på mulighedernes liste og nu tilbydes der så boliger, man ikke er færdige med at bygge.

Læs også:

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...