Tour de France: Over en million så med da Touren kom til Sønderborg

24. juli 2022 Tour de France
Tour-feltet på Strandvej. Foto: Ole Kæhler
Tour-feltet på Strandvej. Foto: Ole Kæhler

Mens hele Danmark glæder sig over Jonas Vingegaards triumf i årets Tour de France, så kan Sønderborg Kommune glæder sig over, at flere end en million seere fulgte med, da Tour de France kom til verdens grønneste målby, Sønderborg.

Det er Politiken der har gennemgået seertallene for de danske etaper af Tour de France og da feltet på tredjedagen kom til Sønderborg, fulgte 1.095.000 danskere med på TV2.

Artiklen fortsætter under annoncen

»Det er virkelig et stort Tour de France, og det hænger jo selvfølgelig sammen med, at danskerne klarer sig så godt«, siger TV2’s redaktør på Tour de France, Martin Høgstrup, til Politiken.

“Det lyder jo helt vildt, men åbenbart har de to første etaper været opvarmning til tredje Tour-dag og med et seertal på flere end en million, kan vi jo kun være glade”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT fra Paris for han er for at være med til at give Grand Depart-trofæet videre til den spanske Grand Depart, der skal stå for Tour-starten 2023 i Bilbao.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennemsnitligt har over en halv million seere fulgt med på de første 16 etaper af Tour de France, men tv-stationen har ikke undersøgelser over, hvem der ser med, men:

”Vi kan jo næsten regne ud, at det er mere eller mindre alle”, siger redaktøren med reference til de høje seertal, til Politiken.

Sønderborg kan se frem til mere tv-tid, når Netflix sender en dokumentarserie i otte afsnit om Tour de France 2022. Den forventes at få premiere i Danmark i begyndelsen af 2023. Optagelserne startede i marts måned og stopper efter etapeløbets afslutning på Champs-Élysées i Paris i dag, søndag.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2023 Samfund, Sønderborg

To vellykkede bygningsrenoveringer hædret på Arkitekturens Dag

3. oktober 2023 Samfund

I år fejrer Sønderborg Kommune desværre ikke Arkitekturens Dag, den er blevet aflyst på grund af økonomiske stramninger. Det synes foreningen By og Miljø i Sønderborg Kommune er trist og medlemmerne har derfor valgt at markere Arkitekturens Dag, der var i går, mandag, og uddele to anerkendelser – et smukt diplom – til en vellykket […]

Læs mere...