Træk i årerne og se Sønderborg fra bølgerne i Alssund

22. april 2013 Uncategorized

Hvis du har mod på at gøre lidt for konditionen og din sundhed, så kan der være god mening i at tage turen til Verdens Ende, hvor Sønderborg Roklub ligger dejligt tæt ved vandet. Mandag var der åbent hus og nogle stykker havde taget turen, så de ved selvsyn kunne se, hvad klubben kan byde på af motionsmuligheder og oplevelser.

Kaproning, langtursroning eller motionsroning?

Uanset hvilken slags roning du er til, så er roning godt for krop og sjæl – og bliver for langt de fleste roere mere en livsstil end bare en sport. Faktisk kan roning være stærkt vanedannende. Heldigvis i den bedste mening! Og sådan har det været siden klubben lagde fra land i 1921.

Båden her blev bygget tilbage i 1941 og er et vidnesbyrd om solidt håndværk.

– Når det er rart at være udenfor, så er vi på vandet og om vinteren træner vi indendørs, siger Birgitte, der ganske som Anette er grebet af at trække i årerne og mærke fornemmelse af at båden skyder frem gennem vandet.

To af de nye fik lov til at ro indendørs, så de lige kunne lære lidt om, hvordan man bruger både arme, ben og ryg, når der skal roes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Test inden afgang

– Det er vigtigt, at i træder på de plader, der ligger i båden og så skal i tænke lidt på balancen, så båden ikke kæntrer, mens i går ombord eller fra borde, siger Anette til de nye, der noget usikkert fik sat sig på plads. Begge fattede årerne og prøvede fornemmelse af at den gled i vandet, inden der blev givet et skub ud, så der kunne sejles en runde.

Herligt at glide afsted gennem vandet, nyde udsigten og få motion.
Artiklen fortsætter under annoncen

– Målet er naturligvis at friste flere til at ro – og alle nye skal gennem en af de to introweekender i maj, så det sikkerhedsmæssige kommer på plads, siger Birgitte. Blandt andet skal roere kunne svømme 300 meter.

Herligt håndværk

Det er ret fantastisk at kigge på bådene – og se hvilket håndværk og hvilken vedligeholdelse, der er lagt i dem.

– Vi har en båd, der er helt fra 1941, siger et af medlemmerne, Det med at sætte træ i spænd, så alle stykkerne bliver formet på den helt rigtige måde er et sjældent håndværk.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg tror faktisk kun det er i Grejsdalen ved Vejle, der laves både på den måde i dag, siger han. Mange nyere både er af glasfiber og helt uden den håndværksmæssige nydelse.

Virkeligt hyggeligt

Der er tit og ofte roere, der går en tur ned til klubben for lige at kigge og snakke med de andre medlemmer. Samtlige synes, det er ret hyggeligt og fortæller også, at de alle sammen har det godt med hinanden. Og netop det at have noget at være fælles om, åbner for venskaber på kryds og tværs af jobtitlerne og fødselsårene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se flere billeder fra Sønderborg Roklub:

Skrevet af: Ole [email protected]
6. december 2023 Politik, Sønderborg

Tysk rederi vil sejle faste ture mellem Flensborg og Sønderborg

6. december 2023 Politik

Et tysk rederi har henvendt sig til Sønderborg Havn og Sønderborg Kommune med ønske om at starte en fast turbåd mellem Flensborg og Sønderborg fra midten af marts måned. Rederiet ønsker at sejle to til tre gange dagligt med op til 50 passagerer mellem Flensborg og Sønderborg til ultimo oktober. Sikkerhedsregler siger, at området, hvor […]

Læs mere...
>