Træk i årerne og se Sønderborg fra bølgerne i Alssund

22. april 2013 Uncategorized

Hvis du har mod på at gøre lidt for konditionen og din sundhed, så kan der være god mening i at tage turen til Verdens Ende, hvor Sønderborg Roklub ligger dejligt tæt ved vandet. Mandag var der åbent hus og nogle stykker havde taget turen, så de ved selvsyn kunne se, hvad klubben kan byde på af motionsmuligheder og oplevelser.

Kaproning, langtursroning eller motionsroning?

Uanset hvilken slags roning du er til, så er roning godt for krop og sjæl – og bliver for langt de fleste roere mere en livsstil end bare en sport.

Artiklen fortsætter under annoncen

Faktisk kan roning være stærkt vanedannende. Heldigvis i den bedste mening! Og sådan har det været siden klubben lagde fra land i 1921.

Båden her blev bygget tilbage i 1941 og er et vidnesbyrd om solidt håndværk.

– Når det er rart at være udenfor, så er vi på vandet og om vinteren træner vi indendørs, siger Birgitte, der ganske som Anette er grebet af at trække i årerne og mærke fornemmelse af at båden skyder frem gennem vandet.

To af de nye fik lov til at ro indendørs, så de lige kunne lære lidt om, hvordan man bruger både arme, ben og ryg, når der skal roes.

Test inden afgang

– Det er vigtigt, at i træder på de plader, der ligger i båden og så skal i tænke lidt på balancen, så båden ikke kæntrer, mens i går ombord eller fra borde, siger Anette til de nye, der noget usikkert fik sat sig på plads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begge fattede årerne og prøvede fornemmelse af at den gled i vandet, inden der blev givet et skub ud, så der kunne sejles en runde.

Herligt at glide afsted gennem vandet, nyde udsigten og få motion.

– Målet er naturligvis at friste flere til at ro – og alle nye skal gennem en af de to introweekender i maj, så det sikkerhedsmæssige kommer på plads, siger Birgitte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt andet skal roere kunne svømme 300 meter.

Herligt håndværk

Det er ret fantastisk at kigge på bådene – og se hvilket håndværk og hvilken vedligeholdelse, der er lagt i dem.

– Vi har en båd, der er helt fra 1941, siger et af medlemmerne, Det med at sætte træ i spænd, så alle stykkerne bliver formet på den helt rigtige måde er et sjældent håndværk.

– Jeg tror faktisk kun det er i Grejsdalen ved Vejle, der laves både på den måde i dag, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange nyere både er af glasfiber og helt uden den håndværksmæssige nydelse.

Virkeligt hyggeligt

Der er tit og ofte roere, der går en tur ned til klubben for lige at kigge og snakke med de andre medlemmer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtlige synes, det er ret hyggeligt og fortæller også, at de alle sammen har det godt med hinanden. Og netop det at have noget at være fælles om, åbner for venskaber på kryds og tværs af jobtitlerne og fødselsårene.

Se flere billeder fra Sønderborg Roklub: .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...