Vi skal snart sortere vores affald endnu mere

12. oktober 2018 Samfund

Rigtig mange borgere har deltaget aktivt med forslag og kommentarer til Sønderborg Kommunes nye affaldsplan. Nu nærmer planen sig godkendelse, og den rummer forslag om bl.a. en ekstra genbrugsbeholder, sortering af husholdningsaffaldet, en kasse til farligt affald, døgnåbent på alle genbrugspladser og skraldebiler, der kører på alternativ energi.

De nye initiativer bidrager alle til et mere bæredygtigt Sønderborg og dermed CO2-neutralitet i 2029 i henhold til ProjectZero-visionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget har netop godkendt forslaget til affaldsplan for 2019-2030 og anbefalet Byrådet, at det tilslutter sig.

Det vil i givet fald ske på byrådsmødet 31. oktober, skriver kommunen.

Den bedre sortering indebærer, at husholdningsaffaldet skal sorteres i to med mad i den ene og restaffald i den anden halvdel. Genbrugsbeholderne, som borgerne nu har én af, suppleres med yderligere én, ligeledes med to rum. I de i alt fire rum skal der sorteres henholdsvis glas, metal, papir/pap og alle typer plast. Endelig får hver husstand også en miljøkasse til farligt affald, som de kan stille oven på affaldsbeholderen, når den skal tømmes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selve kørslen med skraldebiler bliver også mere grøn, idet skraldebiler på diesel skal udfases til fordel for biler, der kører på gas, el eller brint.

Planen vil for et parcelhus betyde en stigning på 200 kr. i affaldsgebyret, som pt. er 2386 kr. om året. Der indføres dog en “gulerod” i form af placering af affaldet i skel, når det skal hentes – så undgår du at betale de 200 kr. ekstra.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Helge Thiesen stopper efter flere end 30 år som havneassistent

3. februar 2023 Erhverv

Fredag bliver en arbejdsdag, som havneassistent Helge Thiesen altid vil huske. Det er nemlig den sidste af rigtig mange dage, hvor han troligt er mødt op ved havnen i Sønderborg. “Jeg begyndte i 1990 og nu vil jeg på efterløn”, siger Helge Thiesen til SønderborgNYT. Havnefoged Anders Husted fortalte torsdag til SønderborgNYT, at han har […]

Læs mere...