Borgmesteren bremser planerne om at flytte Augustenborgs badebro til Sønderborg

Augustenborgs badebro. Arkivfoto: Ole Kæhler
Augustenborgs badebro. Arkivfoto: Ole Kæhler
27. maj 2024 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Mandag morgen ser borgmester Erik Lauritzen på et Facebookopslag, at forvaltningen har bestemt sig for at flytte badebroen i Augustenborg til Sønderborg – en beslutning som har fået augustenborgere og andre til tasterne.

”Her til morgen er jeg blevet bekendt med denne problematik. Jeg kender ikke den reelle baggrund for at flytte anlægget. Det forekommer ikke som den gode eller eneste løsning. Jeg har aftalt med kommunaldirektøren, at den flytning annulleres og at der arbejdes på andre løsninger. Og så er det meget prisværdigt, hvis frivillige vil medvirke til at skabe de bedste forhold ved badehusene. Der meldes snarest ud”, skriver borgmester Erik Lauritzen på Facebook.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der har i den seneste tid være rygter om, at badehusene i Augustenborg skal rives ned og flydebroen placeres i Sønderborg. Og ja, rygterne er desværre sande, skriver Hertugbyens Udviklingsforum på deres hjemmeside.

Forvaltningen traf beslutningen i sidste uge

Badehusgruppen under Udviklingsforum er dybt skuffet over beslutningen og argumenterede imod nedrivning og omplacering allerede, før beslutningen blev truffet.

Vi kom også med løsningsforslag, så byen med hjælp fra frivillige kunne beholde både huse og flydebro, indtil en mere permanent løsning findes. Men desværre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningens beslutning er blandt andet baseret på kommunens Entreprenørafdeling, der siger, at flydebroen ikke kan kobles på eksisterende anlæg, den oprindelige lille bro, der normalt udgør forankringsbro mellem dækket og flydebroen, er skyllet væk. Entreprenørafdelingens vurdering er velkendt viden, og derfor havde vi også indsendt et løsningsforslag.

Frivillige er klar til at danne et brolaug, der skal stå for sænkning af dækket og lave en ny forankringsbro, som flydebroen kan kobles til.

Artiklen fortsætter under annoncen

En sådan ny forankringsbro kræver ikke dispensation fra Skovloven, fordi den er uden for fredsskovspligten og ikke mere omfattende end den oprindelige lille bro, som den erstatter.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...