Nu kan kommunen igen hjælpe projekter med mellemfinansiering

Der er penge til mellemfinansiering. Foto: Ole Kæhler
Der er penge til mellemfinansiering. Foto: Ole Kæhler
22. maj 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

På Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag, blev det blandt andet besluttet, at kommunen igen skal tilbyde mellemfinansiering til lokaleprojekter, der har fået tilsagn om støtte.

”Vi er i den situation, at det igen er muligt at hjælpe, så er der lokale projekter, som har fået tilsagn og støtte fra eksempelvis LAG, så skal de endelig henvende sig, så de kan få hjælp og komme i gang med projekterne”, siger borgmester Erik Lauritzen, der bakkes op af Slesvigsk Parti.

”Selvfølgelig skal lokale foreninger, der får bevilliget LAG-støtte kunne søge om mellemfinansiering og få udbetalt det bevilligede tilskudsbeløb, mens de venter på udbetaling fra LAG. Slesvigsk Parti havde puljen til mellemfinansiering med sig til forhandlingsbordet, da det gjaldt budgettet 2022-2025, og vi stemte for mellemfinansieringen i dag, onsdag”, siger Stephan Kleinschmidt til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sådan sikrer vi, at projekterne kan finansieres i løbet af processen. Men vi undgår også likviditetsproblemer hos Havørred Als, Vikingeskibslauget Sebbe Als og Alnor Vinterbadere, der ellers først ville få udbetalt det bevilligede tilskud, når alle fakturaer er betalt, og regnskabet er aflagt”.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...