Der er flere grunde til at padelcentret i Hørup lukkede

Padelhal og -telt. Foto: Ole Kæhler
Padelhal og -telt. Foto: Ole Kæhler
27. maj 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

I sidste uge – den 21. maj – lukkede padelbanerne i Hørup og en af grundene var, at der blev stillet andre krav til den støj, der måtte komme fra banerne end der blev, da kommunen for omkring tre år siden gav dispensation til, at der blev åbnet et padelcenter.

Siden lukningen har der svirret mange rygter om årsagen til, at ejerne valgte at lukke ned og det gør, at Martin Prokopek Jensen vil have fakta frem.

Hos kommunen ligger der 1800 bilag og der har været 22 forskellige medarbejdere involveret i sagen, hvor krav efter krav blev sendt til de to ejere,

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hvis vi skulle fortsætte med padel, så skulle vi lydisolere hallen og de baner, som er i teltet ved siden af, de skulle lukkes ned. Når vi har 80 procent af indtægten fra banerne i teltet, så er det umuligt at tjene vores investering hjem igen”, siger Martin Prokopek Jensen, som havde padelcentret sammen med Claus Nielsen.

Inden Martin Prokopek Jensen og partneren besluttede sig for, de ville lave et padelcenter, havde de søgt kommunen om tilladelse og de fik en midlertidig tilladelse, som ville blive permanent, når der blev lavet en ny lokalplan. Hvis padelcentret kunne hvile økonomisk i sig selv, så ville det være fint – og en gevinst for lokalområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det viser sig, at dispensationen har været ulovlig fra start og det med støjgrænser er bare en del af det. Kommunen mente ikke, det var nødvendigt med lydmålinger eller nabohøring, inden de gav den, men det skulle de have gjort anderledes”, siger Martin Prokopek Jensen.

Allerede 14 dage efter centret åbnede, blev det lukket af kommunen, som nu ville have lavet lydprøver. Det tog mere end fire måneders sagsbehandling, inden der kunne åbnes igen.

”Kommunen fortalte, at det tog så lang tid, fordi der var vigtigere opgaver end vores”, siger Martin Prokopek Jensen. Banken opsagde både lån og kassekredit, fordi der ikke var en indtægt.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Så kollegaen og jeg måtte lægge lånene i vores private huse om og betale de 500.000 kroner, som vi skyldte banken. De nye lån er fem procent dyrere end det lån, som vi ellers havde”.

”Herfra er der kommet flere og flere krav fra kommunen, som efter min mening aldrig skulle have givet grønt lys for, at vi måtte åbne centret eller have stillet os i udsigt, at det med at ændre lokalplanen kun var en formalitet”, siger han. De krav, der kom sådan pø om pø, var blandt andet krav om branddøre og stålkonstruktioner skulle males med brandhæmmende maling, flere flugtveje og nyt luftgenvindingsanlæg. Altsammen blev lavet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kammeradvokaten har set på sagen og han er klar i mælet.

”Han siger kommunens dispensation er ulovlig og at vi har handlet i god tro, dengang vi besluttede, at der skulle være et sted for padelspillerne her i Hørup”, siger Martin Prokopek Jensen, der nu vil forsøge at få kommunen til at betale de udgifter, som han og kollegaen har haft på at bygge et padelcenter.

”Det har vi en advokat til at tage sig af og hvis det lykkes at få kommunen til at betale, så kommer det alligevel til at koste os omkring en million kroner”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fordi det er verserende sag, så har forvaltningen i Sønderborg Kommune ingen kommentarer.

17. juni 2024 Augustenborg, Erhverv, REGIONALT

Regionsrådsudvalg holder skarpt øje med Alles Lægehus i Augustenborg

17. juni 2024 Augustenborg

Navnet ‘Alles Lægehus’ dækker over en millionstor sundhedskoncern, der blandt andet hjælper privatpraktiserende læger med det praktiske – papirarbejde, medarbejdere og it – mod at få størstedelen af de penge, klinikken tjener og altså retten til at sætte sit navn på hoveddøren til lægeklinikker, som har været i udbud. “Der er især i de områder, […]

Læs mere...