Endnu et kuld BGK-kursister flyver fra reden

Tillykke, farvel og tak. Foto: Ole Kæhler
Tillykke, farvel og tak. Foto: Ole Kæhler
24. maj 2024 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag eftermiddag blev der sagt farvel til kursisterne på ‘ungBGK’ og BGK-forløbene på Sønderjyllands Kunstskole i MultiKultuhuset og samtidig var der fernisering på kursisternes afgangsudstilling, som kan opleves i udstillingslokalet Radar.

“Vi har været sammen i ni måneder, hvor I er kommet gennem 14 workshops med 13 forskellige undervisere, hvoraf de ni ikke er en del af Kunstskolen”, sagde billedkunstner og underviser Amel Ibrahimovic til kursisterne.

“Og I har taget imod og nu er vi der, hvor nogle af Jer har været til samtaler på de videregående uddannelser på kunstakademier, designskolen og arkitektskolen. Alene det at komme til samtale er noget, som kun de færreste ansøgere oplever”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var kunstskoleleder Thomas Lunau, der bød kursister, forældre og andre interesserede velkommen til kursisternes dimission.

“Det, som I har arbejdet på er lykkedes. I er kommet i mål. Tillykke og tillykke med Jeres udstilling”, sagde kunstskolelederen.

“Selvom der ikke er nogle politikere i lokalet, så vil jeg alligevel sige, at her på skolen er vi glade for, at kommunen støtter, så kursister som Jer kan få et forløb, som forbereder Jer til at søge ind på kunstakademierne og andre steder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu venter fremtiden, så giv den gas og tro på jer selv”, sagde kunstskolelederen.

Herefter fremhævede han undtagelsesvis en enkelt kursist.

“Det er Lærke Ebbesen, som har et fremmøde på 100 procent og hun bor i Vojens. Der er ret ‘Fand’me’ stærkt”.

En af Kunstskolens undervisere, Iris Fridriksdóttir, fik også sagt nogle ord:

“Jeg er taknemmelig for at ha’ været sammen med Jer. Det har været stort og en oplevelse at følge Jeres udvikling – og hvis I fortsætter, så vil I opnå store ting”, sagde hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herefter fik eleverne overrakt deres afgangsbeviser og som en bonus fik de også hver en rose.

Her er der billeder fra afslutningsarrangementet og udstillingen.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...