Gæsteskole fra Sydfyn besøgte Sønderborg og vandt Oxbridge-trofæet

Oxbridge-sejlads. Arkivfoto: Ole Kæhler
Oxbridge-sejlads. Arkivfoto: Ole Kæhler
24. maj 2024 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

En regnfuld torsdag morgen var seks uddannelsesinstitutioner og skoler fra Sønderborg og en gæsteskole fra Sydfyn, samlet for at kæmpe om det eftertragtet Oxbridge-trofæ. I alt deltog otte mandskaber i dysten. Under opsyn fra sejlere fra den lokale Sønderborg Yacht-Club, blev de alt 16 races afviklet i klubbens J80er.

Flere af mandskaberne bestod af elever med en mindre eller ingen erfaring til sejlsport. Enkelte hold havde sejlsport som linje på skolen. Det var dog ikke til at se i de meget tætte og til tider vel sejllet dueler. Deltagerne fik afprøvet sejlsportens alsidige udfordringer med vejr og vind i løbet af dagen. Fra regn med middle vind, til opklaring og ingen vind. Som afslutningsvis medium vind sol og stigende strømforhold.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er utrolige glade for at kunne bidrage til at skabe interesse og brobygge imellem uddannelserne og vores lokale sejlklub. I den sidste ende håber vi at have skabet så meget interesse at flere af deltagerne får lyst til at starte til sejlsport i vores forening”, fortæller Thomas Lybæk Petersen fra Sønderborg Yacht-Club i en pressemeddelelse.

Ved hjælp af et simulering spil PlayeSailing, kunne vi ,mens nogle sejlede på vandet, nemt brobygge mellem ingen kendskab til sejlsport og til at forstå hvordan sejlsport fungere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Oxbridge 2024 blev vundet af Oure, tæt forfulgt af Idrætshøjskolen Sønderborg og Alssund Gymnasium.

Overordnede resultat: Oure | 8 point, IHS 1 | 10 point, AGS | 10,2 point, Sønderborg Statsskole | 12 point,  Erhvervsakademi Sydvest | 12 point, Det Blå Gymnasium | 12 point, IHS 2 | 18 point og Syddansk Universitet | 19 point.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...